Verus novice

NOVICE

Januar 2016: Izdelava Idejne zasnove izgradnje kleti

Arhitekt Jurij Oven pripravlja arhitekturne rešitve za našo novo vinsko klet.

Julij 2015 : Nakup zemljišča za gradnjo nove kleti

Naše bivanje v »pekarni« se izteka. Ker v bližnji okolici ali ni vinski cesti ni primernih objektov, smo se odločili za gradnjo nove kleti. Dolgo smo iskali lokacijo, ki bi nam ustrezala in na kateri bi bila dovoljena gradnja. Našli smo jo ob glavni mestni vpadnici v Ormožu, nedaleč stran od sedanje in se odločili za nakup.

April 2015: Zaključek obnove vinogradov

Z obnovo vinograda na legi Pavlovski vrh smo uspešno zaključili veliko investicijo, začeto v letu 2012. Na odličnih legah Jeruzalem, Brebrovnik in Pavlovski vrh smo na 7,5 ha posadili 30.000 novih trsov. To nam zagotavlja primerno količino in najboljšo kvaliteto grozdja ter podlago za naš nadaljnji razvoj.

Maj 2014: Obnova vinograda v Pavlovskem vrhu

Lega vzhodna – jugovzhodna, zavetna, nekoliko nižje ležeča, manj izpostavljena sončni pripeki. Kot nalašč za sauvignon s poudarjeno aromatiko, še posebej v vročih letnikih.

Maj 2013: Obnova vinograda v Jeruzalemu

Velika investicija v Jeruzalemu je zaključena. Posajeni so sauvignon, šipon, modri pinot in sivi pinot. Skupaj 13.500 trsov na odlični, južni legi.

December 2012: Pomembne naložbe

Leto 2012 se je končalo uspešno. Poleg uspešne prodaje in dobre letine smo izpeljali tudi pomembne naložbe: nakup in začetek obnove vinogradov, nakup nove stiskalnice in vinogradniškeg traktorja.

September 2012: Polnitev Modri Pinot 2011

Prva polnitev Modrega Pinota za prodajo. Kljub mlademu vinogradu je kakovost odlična in nas je vse prijetno presenetila.

Junij 2012: Salon Jeruzalem

Skupaj z ostalimi vinogradniki iz regije že od leta 2003 organiziramo Salon vin, ki se odvija na Jerzualemu. Odlično organiziran dogodek z bogatim programom vsako leto privabi številne ljubitelje vina iz Slovenije in sosednjih držav. Tokrat nas je na obiskal tudi predsednik republike dr. Danilo Türk in nas presenetil z dobrim poznavanjem vin.

Maj 2011: Novi vinogradi v Jeruzalemu, Brebrovniku in Pavlovskem Vrhu

Z družino Veselič smo se dogovorili o odkupu 5 ha vinograda v Jeruzalemu in 3 ha v Pavlovskem vrhu in z Alešem Rajhom za nakup vinograda v Brebrovniku. Vsi vinogradi so na odličnih legah.